75 jaar bakkerij Kaandorp


75 Jaar bakkerij Kaandorp van Zuidschermer tot Edam en van transportfiets tot bus met laadklep. Op 23 april 1930 Trouwde Siem kaandorp met Geertje Pancras en startte een bakkerij aan de Zuidervaart in de Zuidschermer. De eerste jaren waren geen vet pot hij begon zonder klanten het is dat de kerk gebouwd werd zodat ze ook kostgangers hadden, maar langzaam maar zeker kreeg hij meer klanten en ook meer kinderen 6 jongens en 7 meiden.

Als hij brood over had ging dat naar zijn varkens waar hij veel plezier aan had. Op jonge leeftijd kreeg hij als last van astma en is ook jong gestorven (52 jaar). Ondertussen had zijn oudste zoon al een bakkerij in Rotterdam en nam zijn 7de kind Siem de bakkerij van zijn vader over, daarbij kreeg hij ook de zorg van de jongere kinderen erbij en na 2 jaar ging oma met de andere kinderen naar het café en ging Siem samen met zijn vrouw Riet Nootebos verder in de bakkerij. Ze hadden toen al ventwijken en dat breide steeds meer uit, de bakkerij werd te klein in de schermer en zo verhuisde de bakkerij naar Purmerend daar kregen ze toen ook een winkel bij. Ook kwamen er 4 kinderen bij, de jaren gingen goed, totdat er een zware tegenslag kwam.

Tijdens een ski vakantie kreeg Siem een ongeluk, waarbij hij een dwarslaesie opliep, maar ondanks dat zette ze het bedrijf door, hun de oudste zoon Simon, toen 16 jaar, had al gezegd dat hij bakker zou worden. Toch kwamen er nog heel wat obstakels op hun pad, voordat Simon op 24 jarige leeftijd zei dat hij een eigen bakkerij wilde, hij ging naar Edam en zijn broer Co kwam bij vader Siem en moeder Riet in het bedrijf, maar na een paar jaar gaf Co aan dat hij er niet mee door wilde gaan. De bedrijven werden op dat moment samengevoegd, dat was de eerste stap na meerdere filialen.

In de afgelopen jaren zij we dan ook blijven groeien, eerst nog een filiaal in De Rijp erbij, vanaf dat moment kwam de productie ruimte te vol te zitten en werd het moeilijk om een groot assortiment te blijven produceren. Sinds begin oktober 2005 zijn we daarom overgestapt naar een grotere productieruimte in Amsterdam–Noord met daarbij nog een filiaal in Diemen, hiermee hopen we dat we het assortiment kunnen blijven uitbreiden en de kwaliteit te kunnen handhaven.